Κόρινθος - Λουτράκι - Επίδαυρος - Μυκήνες - Ναύπλιο

Η Πελοπόννησος θεωρείται μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας. Το μπλε της θάλασσας και το πράσινο, σε απόλυτη αρμονία,  συνθέτουν μια όμορφη εικόνα. Η περιοχή έχει έναν αέρα από το ένδοξο παρελθόν, ενώ πολλά σημεία της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ελληνική ιστορία.

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες , οι οποίοι δεν παραλείπουν να βγάλουν φωτογραφίες, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα το Λουτράκι περιμένει τους επισκέπτες για τους διηγηθεί την ιστορία του. Η περιοχή είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές του πηγές, ενώ από το 1925 είναι αναγνωρισμένη λουτρόπολη.

Η Επίδαυρος είναι γνωστή τόσο για το αρχαίο της θέατρο αλλά και για το Ασκληπιείο της, τον χώρο που σύμφωνα με τον μύθο γιατρεύτηκαν εκατοντάδες ασθενείς απ΄ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Το Ασκληπιείο ήταν αφιερωμένο στον Ασκληπιό, ο οποίος ήταν θεός θεραπευτής και γιος του θεού Απόλλωνα. Το θέατρο της Επιδαύρου θεωρείται το πιο όμορφο και το πιο καλά διατηρημένο αρχαίο θέατρο της Ελλάδας, ενώ έχει την καλύτερη ακουστική, κάτι που οφείλεται στην ιδιοφυία των κατασκευαστών. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, η σκηνή του έχει φιλοξενήσει μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις του κόσμου.

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» ήταν η πόλη – κράτος που έγινε η πιο πλούσια και η πιο ισχυρή πόλη της Αρχαίας Ελλάδας, την περίοδο που βασιλιάς ήταν ο γνωστός σε όλους Αγαμέμνωνας. Ήταν τόσο μεγάλη η δύναμή της, που μια ολόκληρη χρονολογική περίοδος ονομάστηκε «Μυκηναϊκή περίοδος». Ποιος δεν γνωρίζει το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα, την συμμετοχή του στον Τρωικό πόλεμο, την απόφασή του να θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια για να εξευμενίσει την θεά Αρτέμιδα αλλά και την δολοφονία του από την σύζυγό του Κλυταιμνήστρα; Οι Μυκήνες αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, τόσο για την ιστορία τους όσο και για την αρχιτεκτονική τους δομή.

Το Ναύπλιο είναι μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, βρέχεται από θάλασσα, ενώ το Μπούρτζι, μια μικρή νησίδα στο λιμάνι του Ναυπλίου και το Παλαμήδι, του φρούριο που στέκεται αγέρωχο στην πιο ψηλό σημείο της πόλης και έχει 999 σκαλιά τραβούν τη ματιά του επισκέπτη. Το Μπούρτζι είναι ένα υπέροχο ενετικό φρούριο ενώ το Παλαμήδι πέρασε στην ιστορία, αφού εκεί φυλακίστηκε ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Διάρκεια 8–9 ώρες


Ευχαριστούμε για την κράτησή σας!
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας πολύ σύντομα.

Copyright © 2024 nexttaxi.gr
Πληρωμή με πιστωτική κάρτα
Created by developNET