Δελφοί - Αράχωβα Tour

Στους πρόποδες του Παρνασσού, βρίσκεται το πιο γνωστό ιερό του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, το Μαντείο των Δελφών που ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Πολλοί μύθοι στηρίχτηκαν στους χρησμούς που έδινε η Πυθία, η ιέρεια του Απόλλωνα.

Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός του κόσμου. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας έστειλε δύο αετούς από την άκρη του κόσμου για να βρει το κέντρο του κόσμου. Όταν οι δύο αετοί συναντήθηκαν πάνω από τους Δελφούς, αποφάσισε ότι αυτό ήταν το κέντρο.

Η ιστορία των Δελφών χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά όλοι γνωρίζουν το Μαντείο, την Πυθία και τους χρησμούς της, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ήταν ιδιαίτερα αινιγματικοί. Πριν από κάθε χρησμό, η Πυθία, πλενόταν, έπινε νερό από την πηγή Κασταλία, μασούσε φύλλα δάφνης – ή πικροδάφνης όπως εικάζεται – και ανέβαινε σε ένα τρίποδο. Από τον τρίποδα έβγαιναν αναθυμιάσεις μετά την καύση διάφορων βοτάνων και η Πυθία ερχόταν σε έκσταση, μιλώντας ασυνάρτητα. Οι χρησμοί της ήταν πάντα διφορούμενοι.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, βρίσκεται η περιοχή της Αράχωβας, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, αφού είναι τουριστικός προορισμός. Διαθέτει μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία και χιονοδρομικό κέντρο. Είναι το meeting point του χειμώνα.

Διάρκεια 7 – 8 ώρες


Ευχαριστούμε για την κράτησή σας!
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας πολύ σύντομα.

Copyright © 2024 nexttaxi.gr
Πληρωμή με πιστωτική κάρτα
Created by developNET