Σούνιο - Riviera

Στο νότιο άκρο της Αττικής, στο πιο ψηλό σημείο, στέκεται επιβλητικός και αγέρωχος ο Ναός του Ποσειδώνα που ανταμώνει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ο Ναός του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, μαγνητίζει χιλιάδες επισκέπτες, λόγω της γεωγραφικής του θέσης και του μύθου που τον συνοδεύει.

Σύμφωνα με την μυθολογία, στο σημείο αυτό περίμενε ο Αιγέας, βασιλιάς της Αθήνας, τον γιο του Θησέα, ο οποίος είχε πάει στην Κρήτη του βασιλιά Μίνωα, με μοναδικό σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο, το μυθικό τέρας που κάθε χρόνο έτρωγε επτά νέες και επτά νέους από την Αθήνα. Ο Θησέας κατάφερε να σκοτώσει τον Μινώταυρο και επέστρεφε νικητής στην Αθήνα. Μαζί του είχε και την Αριάδνη, την κόρη του βασιλιά Μίνωα, η οποία ήταν εκείνη που τον βοήθησε να νικήσει τον Μινώταυρο, με τον μίττο της. Όμως στη διαδρομή του πλοίου προς την Αθήνα, ο θεός του κρασιού Διόνυσος, ερωτεύτηκε την Αριάδνη και την απήγαγε. Ο Θησέας λυπημένος για τον χαμό της συντρόφου του, ξέχασε να αλλάξει τα πανιά του πλοίου του από μαύρα σε άσπρα. Καθώς το πλοίο έγινε ορατό από το Σούνιο, ο Αιγέας παρατήρησε ότι τα πανιά ήταν μαύρα και θεώρησε ότι ο γιος του ήταν νεκρός. Ο Αιγέας, μη μπορώντας να αντέξει το χαμό του παιδιού του, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Η θάλασσα ονομάστηκε Αιγαίο Πέλαγος.

Στην πραγματικότητα, ο μύθος αυτός αντικατατοπτρίζει την υποτέλεια της Αθήνας στην Μινωική παντοδυναμία εκείνης της περιόδου. Η Αθήνα πλήρωνε μεγάλους φόρους στον Μίνωα. Στη συνέχεια βέβαια ήρθε η παρακμή της Κρήτης και η παντοδυναμία της Αθήνας.


Ευχαριστούμε για την κράτησή σας!
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας πολύ σύντομα.

Copyright © 2024 nexttaxi.gr
Πληρωμή με πιστωτική κάρτα
Created by developNET